Viața unui student în străinătate

Viața unui student în străinătate

invatare continua foto carti

Despre viața unui student în străinătate…

Prezentul articol este un cumul de experiențe ale studenților noștri plecați la facultățile din afară. Este nu doar o poveste de succes, este o poveste de viață. Sau mai degrabă de vieți.

Din momentul în care intri în vârtejul pregătirii pentru studiul în străinătate, nu te mai gândești la nimic altceva. Pui capul pe pernă făurind vise de viitor, te trezești epuizat de temeri. E un carusel emoțional.

Noi, cei de la Premium Edu suntem de ajutor pe partea de documentare, de pregătire a dosarului, de consiliere pe partea de interviuri. Dar trăirile sunt doar ale tale. Și intensitatea lor nu poate fi cuprinsă într-un dosar.

Noi facilităm procesul de contact pentru orice universitate te interesează. Te consiliem pentru interviuri, lucrăm împreună dosarul de studiu, planificăm atent vizita de prospecție la facultate. Suntem alături de tine pe tot parcursul procesului.

Și trec zilele… și vine momentul plecării. Suntem lângă tine, împreună cu famlia ta. Fiecare se asigură că ai tot ce îți trebuie,  haine potrivite anotimpurilor, laptopul încărcat, actele de studii pregătite… dar tu, studentule, ești în vârtej. Se precipită visele, emoțiile… nu le putem trăi pentru tine, dar bucură-te de ele, pentru că e doar începutul realizării viselor.

Plecarea lui Alex la Suffolk a însemnat și înseamnă mult, o decizie pe care în timpul acesta scurt de o luna si jumătate, am analizat-o și simțit-o ca fiind cea mai bună și potrivită pentru el. Eu, ca mama, nu l-am mai văzut pe Alex fericit că merge la școala, din clasa a V a, pe care nici nu a apucat să o termine, ca entuziasmul dobândit până atunci s-a risipit.

Alex și-a gasit  în Anglia drumul, a înțeles ce vrea sa facă cu adevărat , este foarte  implicat și fericit cu tot ceea ce trăiește: școala și viața trăite pe propria răspundere.  Totul este frumos și bine gândit, profesorii tratează studenții cu prietenie și înțelegere.

Catalina și Cristian Bobonete, părinți de student în străinătate

Prima zi de școală afară. Oare o să te potrivești? Oare o să ții pasul? Oare o să îmi faci prieteni? Da. Răspunsul e da la toate. Studenții sunt la fel oriunde. Veseli, dinamici, dornici de aventuri noi. Ești exact ce trebuie.

Primul curs…cu siguranta ca o sa te intrebi: ”O să înteleg ce vrea profesorul? O să fiu în stare să pregătesc eseurile?” Da, da, da!!! O să poți! Nu degeaba ai aplicat la școala asta…

Prima vacanță… fugi acasă la părinți să mănânci rezultatele talentelor culinare ale mamei… și ești acolo, în siguranță, în familie… și te simți totuși diferit. Ești altul față de cel care a plecat. Ești mai sigur pe tine, mai independent… ieși în oraș cu prietenii din liceu și faceți schimb de experiențe. Și poveștile tale parcă sunt mai cool, nu-i așa? Și descoperi că toate lucrurile la care ai excelat și-au găsit aplicarea practică acolo…

“ Nu am crezut niciodată că voi ajunge unde sunt acum. Nu numai că mă aflu la un curs care parcă a fost făcut pentru mine, dar am un job, un apartament, prieteni lângă mine, și…da! Sunt în Marea Britanie! Viitorul sună foarte bine pentru mine, nu o spun doar așa, o simt și o știu.

Cei de la Premium Edu au avut un rol foarte important în drumul meu. Sprijinul din partea lor mi-a făcut drumul să fie lin, au fost mereu acolo când am avut nevoie. Astfel am reușit cu ajutorul lor să scap de fricile în legătură cu plecarea. Conexiunea umană a făcut ca instituția și străinătatea să nu mai apară atât de impunatoare, și așa am plecat. Ei s-au ocupat de toate lucrurile străine pentru mine, actele, scrisorile. Oricând am avut vreo temere au fost acolo pentru mine, am știut că nu sunt singură, și am profesioniști lângă mine. Fără acest ajutor nu aș fi reușit să ajung aici, să mă întrețin singură, și să fiu stăpână pe propriul meu destin. Sabina Manolache – 20 ani; studenta University of Suffolk; Graphic Design

Te întorci la școală.

Am avut 3 joburi cât timp am fost la facultate, dintre care 2 au inceput cu internshipuri: am început să lucrez în anul 1 pentru Universitate ca Student Ambassador, venind la târguri în România și vorbind despre experiența mea de acolo. La finalul anului al 2-lea am reușit să iau un internship peste vară la unul dintre cele mai de succes start-up-uri din Suffolk. După ce s-a terminat vara, am fost rugat să continui să lucrez cu ei part-time, în timpul celui de-al treilea an de facultate, iar la final mi s-a făcut o ofertă de lucru full-time.

 Filip Chirita Rares Cristian, BA (Hons) Computer Games Design

Și gata, trece primul an de facultate. Fantastic câte temeri ai avut… degeaba.

„Mamă, tată, vacanța asta nu vin acasă de la început. Vreau să explorez un pic… și vreau să fac și un internship la o companie de aici. Am fost selectat dintre mulți, nu irosesc șansa…”

Povestea continuă… va continua și aici. Dar o poți continua și tu. Cu trăirile, emoțiile și dosarul tău de aplicant. Noi suntem aici pentru tine.

Te așteptăm la noi să ne cunoaștem. Vei vedea cât de puțin complicat este să mergi pe drumul tău, fără presiuni academice inutile.

Contacteaza un consilier educational Premium Edu la 0728.960.370 si prin e-mail la mihaela.haiduc@premiumedu.ro. Prima sedinta de consiliere este GRATUITA.