Avantajele studiilor în străinătate

Avantajele studiilor în străinătate

studii în strainatate cu Premium Edu
Visul unui stagiu de studii afară e prezent în orice moment al vieții. E bătălia pentru independență a oricarui elev sau student. E momentul acela în care arăți cine ești și ce poți.

Și lucrurile nu sunt deloc complicate. Cu un consilier potrivit, accesul la informație despre studiul în străinatate este la îndemâna oricui. Nu este nevoie nici de sume mari de bani, nici de demersuri complicate.

Sunt atâtea motive să încerci un liceu, o facultate sau un master la o școală din străinătate. Și nu înseamnă că îți trădezi țara. Și nici nu înseamnă că nu te vei mai întoarce. E doar un moment incredibil de deschidere educațională.

Orice studii în străinătate folosesc în primul rând formării unei fluențe perfecte într-o limbă nouă. Oricât de mult ai vorbi cu prietenii sau în călătorii, nu echivaleaza cu vorbitul în scoală. Îți formezi un limbaj coerent, educat, academic, care te va ajuta mult în găsirea unui job potrivit.

CV-ul tău va fi mult mai atractiv pentru un angajator. Studiul afară nu înseamnă neapărat doar o educație mai bună. Ci abilitatea ta de a te descurca simgur într-un mediu nou. Cu oameni noi. De a găsi soluții la probleme pe care acasă ți le mai rezolvă familia.

O nouă gașcă de prieteni te așteaptă să o cunoști. Vei găsi oameni cu care să schimbi păreri similare sau contradictorii. Dar păreri noi, argumentate diferit. Vei avea ocazia să interacționezi cu colegi de naționalități diferite, cu specificități diferite. Și vei invăța să accepți diferențe. Rețeaua ta de prieteni va fi mult mai dinamică și acest lucru se va vedea ulteior și in rețeaua de relații de business.

Vei descoperi enorm de multe despre tine. Singur în fața unei vieți noi, într-o țară nouă, nu e deloc înspăimântător. E o provocare completă, administrativă, familială și emoțională. Nu vei fi un simplu turist, vei fi un rezident al acelui oraș. Și vestea bună este că vei afla rapid toate locurile cool de mâncat bine și de ieșit cu prietenii. Pentru că de asta se va ocupa noua ta gașcă de colegi.

Accesul la vizitarea obiectivelor turistice din zonă sau din țătile vecine va fi mult mai ușor. În primul rând pentru că vei avea cardul de student internațional care îți oferă reduceri substanțiale la muzee și instituții de arta și educație. În al doilea rând pentru că orice loc turistic îți va fi mult mai accesibil o dată ce ai ajuns în mijlocul Europei. Ești doar la câteva stații de tren distanță de edificii istorice sau de plaje cool unde poți petrece weekend-urile de dupa o săptămână intensă la școală.

Pare amuzant și ușor și plin de provocări. În plus, nu trebuie să minimizezi și calitatea educației. Pentru că școlile cu care noi colaborăm sunt alese și pentru curicula lor academică. Sunt școli care te pregătesc la cele mai înalte standarde. Fără să te sperie. Și fără să te oblige să stai cu orele în biblioteci. Sunt școli dinamice, cu profesori care știu să predea și să lucreze practic cu studenții, care știu să facă fiecare materie atractivă nu prin sutele de pagini predate, ci prin interacțiunea cu realitatea din viață.

Și aici este de fapt principalul câștig. Înveți real, aplicat, nu teorie greu de implementat în viața profesională. Și nu trebuie să fii primul din clasă sau primul din anul tău să îți găsești ulterior jobul perfect pentru tine. E suficient să fii tu însuți și școala îți va direcția în viață.

Te așteptăm la noi să ne cunoaștem. Vei vedea cât de puțin complicat este să mergi pe drumul tău, fără presiuni academice inutile.

Contacteaza un consilier educational Premium Edu la 0728.960.370 si prin e-mail la mihaela.haiduc@premiumedu.ro. Prima sedinta de consiliere este GRATUITA.