Test vocational pentru studenti

Succes test – test vocațional

Trăim într-o societate în care ai extrem de multe alegeri de făcut. De la culoarea jucăriilor și a hainelor când începi să ai preferințe în copilărie, până la prietenii din școală, viața e construită din alegeri. Alegeri fundamentate pe ce simți și vrei tu pentru tine. Alegerile autentice sunt cele dictate de sinele tău, nu cele sugerate de cei din jur, prieteni, familie, oameni care te influențează din dragoste.

La adolescență, presiunile alegerilor cresc și devin vitale pentru viitorul tău. Grija părintelui este exprimată constant prin întrebarea – tu ce faci cu viața ta? Încotro o iei? Ce vrei să te faci? La școală ești întrebat ce vrei să profesezi. Societatea te bombardează cu presiuni, școala te învață așa cum este programa și tu, tu omule în formare, nu știi ce vrei să faci. Știi ce îți place, îți plac multe, dar nu știi ce poți să faci cu ele.

Alegerile dificile și luate sub presiune nu sunt întotdeauna cele inspirate. Dar nu înseamnă că nu poți schimba mai târziu. Nimic nu e iremediabil, dar pentru a te ajuta să faci opțiunile corecte pentru tine, îți punem la dispoziție testul vocațional, sau Succes Test.

Descriere

Succes Test  este un test on line care durează  40 de minute și este dezvoltat de profesioniști din Colegiul Psihologilor din România. Costul acestuia este de 450 de lei. În urma testului, sunt generate 2 rapoarte (aprox. 65-70 de pagini fiecare) de interese vocaționale și personalitate și aptitudini. Pe lângă descrierile narative, se obține și o compatibilitate cu meseriile listate in COR (Clasificarea Ocupațiilor din România), astfel încât este concretizată și preferința către poziții concrete din mediul actual de business.

Toate meseriile din COR sunt prezentate în ordinea compatibilității (gradul de satisfactie al celui care face acea meserie), Iar aplicantul are ocazia să vizualizeze acele meserii și să realizeze că exista meserii la care nici nu s-a gândit, dar unele par ca ii sunt potrivite pentru aptitudinile sale.

Testul este recomandat pentru cei preocupați de viitorul lor, care vor sa afle cât mai devreme ce cariera li s-ar potrivi. Și este îndeosebi recomandat celor peste 14 ani, aflați la răscruce de drumuri în alegerea viitorul academic, fie că este vorba de liceu sau de facultate.

În urma testului sunt eliberate 2 rapoarte: unul care ne arată ceea ce îi place copilului să facă, potrivit înzestrării primite de la natura, iar al doilea raport, ceea ce poate sa facă, potrivit educației primite până acum. Dacă  al doilea raport se schimbă de la an la an pentru că persoana care face testul evoluează, urmează diferite cursuri, capătă diferite experiențe, primul raport va rămâne același, indiferent de câte ori va reface testul.

TipsTricks

Sfatul nostru este ca la întrebările din test să dai primul răspuns care iți vine în minte.

Totodată, te mai sfatuim să îți închizi telefonul mobil, televizorul și orice alt device care te-ar distrage de la completarea testului.

Odată salvate întrebările, noi vom genera 2 rapoarte foarte detaliate pe care le primești pe e-mail și pe care, ulterior, le discutăm pe skype/telefon.

Odată cu cele 2 rapoarte, vei primi și un caiet de lucru – Planul meu de Carieră – și te sfătuim să îl privești ca pe o temă și să te ocupi de completarea lui.

Detalii funcționale

  1. Raportul de evaluare al intereselor vocaționaleeste un instrument util care te va sprijini în luarea unei decizii privind cariera ta!

Întelegându-ți profilul personal, te poți concentra asupra aspectelor unor ocupații care te atrag și totodată, te informezi mai bine în privința opțiunilor de carieră, educație și angajare care să îți ofere satisfacție și recompense pe termen lung.

Interesele tale fac parte din motivația ta – dorința de a face ceva – și alegerea unei cariere care este legată de interesele tale este un aspect esențial pentru o viată împlinită.

Raportul de evaluare a intereselor are la bază tipologia personalitații vocaționale propusă de John Holland, cel mai utilizat inventor de interese din lume. Alegerea unei vocații este o expresie a personalității și este reflectată de cele 6 tipuri de personalitate

o   Realist

o   Investigativ

o   Artistic

o   Social

o   Intreprinzator

o   Conventional

 

  1. Raportul de evaluare a personalității și aptitudiniloroferă o imagine antrenantă asupra a ceea ce te motivează  și te interesează. Și, în plus. îți furnizează sugestii asupra posibilelor direcții de carieră, în acord cu propriile tale caracteristici, acestea putând influența atât performanța,  cât și capacitatea de a dobândi cunoștințe și deprinderi necesare pentru a performa.

Pentru a te ajuta în alegerea unei cariere potrivite propriilor tale trăsături, raportul îți furnizează informații despre :

Personalitatea ta – CEEA CE NE FACE SĂ FIM UNICI – ne influențează valorile, interesele, modul în care percepem lumea care ne inconjoară și modul în care învățăm și ne dezvoltăm .

Aptitudini – ÎNSUȘIRI PSIHICE FIZICE ȘI INDIVIDUALE –  dezvoltate, aplicate și perfecționate în situații reale și care mijlocesc performanța în efectuarea unei activități.

 Alegerea unei ocupații nu se face ținând cont doar de ceva ce îți place sau prezintă interes, ci trebuie ca, în mod constant, să continui și să îți dezvolți abilitățile și cunoștințele necesare pentru a obține succesul.

Ce măsurăm :

Personalitatea prin :

Extraversiune

Agreabilitate

Conștiinciozitate

Stabilitate emoțională

Deschidere către noi experiențe

Aptitudinile prin :

Aptitudine verbală

Aptitudine numerică

Rationament deductiv

Îți dorim succes și inspirație și să auzim de tine în carieră!

Pentru orice detalii despre testului de cariera, programari si consiliere ne poti contacta la 0728.960.370, pe office@premiumedu.ro sau completeaza formularul de mai jos.