Am avut 3 joburi cat timp am fost la facultate, dintre care 2 au inceput cu internshipuri

Am avut 3 joburi cat timp am fost la facultate, dintre care 2 au inceput cu internshipuri

Am avut 3 joburi cat timp am fost la facultate, dintre care 2 au inceput cu internshipuri: am inceput sa lucrez in anul 1 pentru UCS ca Student Ambassador, venind la targuri in Romania si vorbind despre experienta mea de acolo. La finalul anului al 2-lea am reusit sa iau un internship peste vara la ITO World, unul dintre cele mai de succes start-up-uri din Suffolk. Dupa ce s-a terminat vara, am fost rugat sa continui sa lucrez cu ei part-time, in timpul celui de-al treilea an de facultate, iar la final mi s-a facut o oferta de lucru full-time. As fi acceptat-o, daca nu ar fi aparut oportunitatea celui de-al doilea internship, la Ubisoft Romania, ca Junior Games Designer. Am aplicat si, folosind abilitatile pe care le-am dobandit in cei trei ani de facultate, am reusit sa intru in internship. Dupa cele 3 luni de vara petrecute in Bucuresti, si inca cateva teste, mi s-a oferit un post full time ca Junior Games Designer la Ubisoft Romania, unde inca lucrez in clipa de fata.

De-a lungul facultatii, am invatat lucruri foarte importante ce m-au ajutat in a ma angaja si a gasi aceste oportunitati. Pe langa abilitatile profesionale de Game Designer pe care mi le-am dezvoltat in timpul cursului, UCS m-a ajutat sa imi scriu CV-ul, sa imi targetez scrisorile de intentie (dar si CV-urile) pe joburile pe care le doream. Pentru asta, am descoperit nu doar ca au un serviciu care ma ajuta sa imi testez nivelele de engleza in cadrul facultatii, ci si ca biroul de Careers and Employability ma ajuta sa inteleg ce se cere in piata competitiva a joburilor. Un alt lucru ce m-a ajutat a fost sa particip la targul de joburi care are loc de 2 ori pe an in cadrul facultatii, unde vin tot felul de angajatori locali (printre care si ITO World), dar si sa ma abonez la newsletterul saptamanal de joburi, pe care inca il primesc chiar si acum, la 1 an dupa ce am terminat facultatea.

Un alt lucru ce m-a ajutat foarte mult sa imi pornesc cariera de designer a fost modului de Portfolio din anul 3, in care inveti cum sa iti costruiesti un website de la 0 prin care sa iti arati munca. Nu trebuie sa stii programare, totul este explicat foarte in detaliu de catre profesori, iar apoi ti se da libertate creativa pentru a te vinde cat mai bine prin acel website.

Concluzionand, am invatat foarte multe lucruri despre aplicatul la diverse joburi cat timp am fost la UCS. De asemenea, am avut foarte multe oportunitati de a gasi si aplica la joburi locale, atat in cadrul facultatii cat si in Ipswich si Suffolk.